2016. augusztus 11., csütörtök

Jó estét Szomszéd!



Sikerült végre lencsevégre kapni fenti lakótársunkat. Ő az: egy pele. Ez a kimondottan kíváncsi példány vagy fél óráig figyelt minket fentről, mi pedig őt lentről. Próbáltunk mi is kedves arcot vágni, hogy jó benyomást keltsünk szomszédunkban, és talán sikerült is, bár ő nem kapta elő a fényképezőgépét, hogy lefotózzon minket.




Kíváncsi pele

Együttélésünk a hétvégi házban igazán harmonikusnak mondható, annak ellenére, hogy éjjel vadul megy fönn a buli, futkosás és visítozás,  hiába nagy az éjszakai élet náluk! De ahogy a férjem is írta "néhány köbméter beton után ez már nem is zavar".



Nos ebből az utolsó fél mondatból két dolog következik: sikerült végre megszabadulnunk összesen húsz köbméter sittől (hurrá!) és Férj is vezet róla blogot: http://veroce50.blogspot.hu/


Szelídgesztenye teraszáról eltűnt a betontörmelék


Szóval "ami Verőcén történik az Verőcén marad" elv nálunk nem igaz, mindketten beszámolunk az eseményekről. Ráadásul Ő bosszantóan jól ír, és én attól tartok, vannak, akik már unják, hogy mindenről kétszer olvasnak, kétszer olvasnak.



De mivel ígéretet tettem az ismerősöknek, hogy mutatok képeket az építkezésről, így nem is tehetek mást, mint megírom én is a magam bejegyzését. 



A hat nap alatt, amit a birtokon töltöttünk nem sok mesterembert láttunk (leginkább magunk voltunk), szóval nem lehet mondani, hogy rohamtempóban haladna a munka. Ezzel együtt áll már a téglafal, amihez kívülről hozzárakják a terméskőfalat és a padlót már egy réteg beton borítja.




Felülnézetből


Háló segíti a tégla és a kőfal összeépülését




Timi belülről őrzi a házat




Félig kész az ajtó helye





Bezzeg mi dolgoztunk, nyomtuk keményen minden nap. Betontörmelékek és minden egyéb sitt elszállítva, a még használható bontott téglák és terméskövek szépen összerakva. Fellélegzett a kert!


Balra téglák, jobbra földkupac, de sitt sehol!



Érik már a som

Feketedik a bodza termése




Kecskerágó




Kecskerágó termései


Mintha valami nagy szemű űrlények 
szállnának ki az UFO-ból




Aliens :)









Érik a szeder







Szép és finom!






Amikor kora délután már erősen odatűzött a nap, földhöz vágtuk mi is a melóskesztyűt és a nap hátralévő része a pihenésről, tervezgetésről, dunaparti korzózásról és strandolásról szólt.






















Na ki élvezte legjobban a pancsolást?

Jönnek a hullámok!

Elkapom őket!

Megvagy!

Itt már kezd mély lenni, gyerünk kifelé! Úszni nem szeretek!
Nagyításhoz kattints a képekre!

Kérlek adj hangot tetszésednek, írj nekem és kövess  Lady And Mirror facebook oldalán, akkor mindig képben leszel. Inspirációimat megnézheted Pinteresten. Örülök, hogy itt jártál, oszd meg másokkal is! Köszönöm!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése